Hej alla dar hemma!

Nu ar vi antligen pa plats i Tanzania. Just nu ar vi inne i den lite storre staden Bukoba, men i eftermiddag aker vi ut till den lilla byn Kashumbiliro dar vi kommer att bo under de narmaste 8 veckorna. Resan ner fran Entebbe, Uganda igar gick jattebra. Var chauffor hade last mass communication pa universitetet och svarade glatt pa alla vara fragor om politik, exportvaror och lokala levnadsforhallanden. Han var aven imponerad over att vi hade lart oss lite swahili infor resan. Sjalvklart kommer vi att aka med honom pa vagen hem ocksa! Under resans gang passerade vi ekvatorn!! CHaufforen var sot och stannade for att vi skulle kunna hoppa ut och ta bilder. Han var dock inte lika imponerad over att ha passerat ekvatorn.

Just nu sitter vi pa ett litet internetcafe. En halvtimmes internet kostar ungefar 2 kr sa vi gor inte av med sa mycket pengar direkt. Gardagens middag kostade sa mycket som 20 kr per person.

Har i Bukoba har vi bott precis vid Viktoriasjon. Vi gick ner till vattnet igar och det ar valdigt vacker har. Barn spelade fotboll nere vid stranden och nagra badade. Konstigt nog kanner vi oss redan valdigt hemma i Tanzania. Nu ar det inte mycket internettid kvar, men vi hoppas kunna ladda upp lite bilder nasta gang vi hors! Nu ska vi besoka regionbiblioteket har i Bukoba.

Tutaonana! puss & kram

3 kommentarer

Mamma Karin

24 Jun 2014 10:50

Vilken härlig upplevelse, och så vackert! Tänker på er varje dag o ser fram emot det ni har att berätta när ni kommer hem igen. Kramar

anders

01 Jul 2014 12:56

Vi vill se fler bilder och läsa mer om era öden och äventyr!!! Kom igen, tjejer,
Anders

Dzana

01 Jul 2014 15:44

Hej Tjejer!
Låter heeelt underbart! Sitter och LÄNGTAR till nästa uppdatering och efter att få se bilderna! Ni är sååå grymma och vi är riktigt stolta över er här hemma, riktiga förebilder är ni! Ibland när jag tänker på er blir jag tårögd för att ni är så godhjärtade och hur hårt ni kämpat för att få ihop resan och att ni äntligen är där och ska göra skillnad på riktig - det är en dröm! Jag saknar er och väntar spänt på fler bilder ! Många stolta kramar/ Dzana

Kommentera

Publiceras ej