Hej alla dar hemma!

Nu ar vi antligen pa plats i Tanzania. Just nu ar vi inne i den lite storre staden Bukoba, men i eftermiddag aker vi ut till den lilla byn Kashumbiliro dar vi kommer att bo under de narmaste 8 veckorna. Resan ner fran Entebbe, Uganda igar gick jattebra. Var chauffor hade last mass communication pa universitetet och svarade glatt pa alla vara fragor om politik, exportvaror och lokala levnadsforhallanden. Han var aven imponerad over att vi hade lart oss lite swahili infor resan. Sjalvklart kommer vi att aka med honom pa vagen hem ocksa! Under resans gang passerade vi ekvatorn!! CHaufforen var sot och stannade for att vi skulle kunna hoppa ut och ta bilder. Han var dock inte lika imponerad over att ha passerat ekvatorn.

Just nu sitter vi pa ett litet internetcafe. En halvtimmes internet kostar ungefar 2 kr sa vi gor inte av med sa mycket pengar direkt. Gardagens middag kostade sa mycket som 20 kr per person.

Har i Bukoba har vi bott precis vid Viktoriasjon. Vi gick ner till vattnet igar och det ar valdigt vacker har. Barn spelade fotboll nere vid stranden och nagra badade. Konstigt nog kanner vi oss redan valdigt hemma i Tanzania. Nu ar det inte mycket internettid kvar, men vi hoppas kunna ladda upp lite bilder nasta gang vi hors! Nu ska vi besoka regionbiblioteket har i Bukoba.

Tutaonana! puss & kram
Då har vi landat i Entebbe, Uganda. Efter en tid på flygplatser där vi fixade ned visning åkte vi till vårt mysiga hotell o mötte vår första mygga och ödla. Vi gick en liten promenix genom Entebbes centrum, där vi bland annat besökte ett kommunalt jättefint litet bibliotek. Sedan tog vi oss en Etiopisk måltid, kryddstark, och gick sedan la oss vid 20 och somnade direkt. Alla har varit jättetrevliga och hjälpsamma, nästan på blyga. Nu ska vi snart åka vidare mot Tanzania och Bukoba. Ska bli riktigt spännande att få se landskapen under resan och komma fram till till landet där vi ska spendera våra 8 veckor.
 
Hoppas ni alla har det bra där hemma, det har vi:)
 
Nu är vi äntligen på väg! Efter en kortare bussresa till Kastrup steg vi på planet till Doha där vi nu befinner oss på ett hotell och äter ensamma på hotellets restaurang. Resan har gått jättebra än  så länge, och imorgon bär det av till Entebbe i Uganda för en dag och övernattning tills vi sedan åker vidare över gränsen till Tanzania. 
 
Snart går vi till sängs för en välbehövlig sömn.