Hej alla där hemma!
Vår tillgång till internet är högst begränsad här nere och sedan vårt senaste inlägg har vi hunnit med en hel del. En tre dagar lång safari i både Seregeti och Ngorongoro där vi tillsammans med en guide och en egen kock åkte runt i en stor jeep i jakt på att få uppleva det afrikanska djurlivet på riktigt nära håll. Vi hade särskild tur när det gällde lejon till vår guides stora lycka då detta var hans favorit djur. Vår kock var något med diplomatisk som tyckte lika mycket om
alla djur som vi fick se under safarin. Vi valde budgetvarianten och bodde i tält, vilket var särskilt spännande då vi när vi var på väg att borsta tänderna plötsligt stod öga mot öga med en stor vattenbuffel. Ja, mamma vattenbufflar är väldigt farliga så vi vände snällt tillbaka till tältet. Naturen var helt underbar, särskilt Ngorongoronkraterna där vi lätt skulle hängt ifall vi fötts i form av en zebra, antilop eller en Pumbagris.
 
Sedan vi kom hem från safarin har vi varit fullt sysselsatta på AMKA SACCOS som mikrobanken i Izigo heter. Under förra veckan har vi bland annat fått sitta med på ett styrelsemöte, träffat lånekommitteen och arrangerat ett seminarium där vi höll en presentation om entreprenörskap. Amos som arbetar på banken hjälpte oss att översätta från engelska till swahili och det kändes väldigt uppskattat från alla håll. Vi försökte bryta ner allting och förklara saker och ting så enkelt som möjligt. Vårt standardexempel var att sälja ägg på marknaden. Stort tack till alla er där hemma som skänkte en slant till vår insamling. Det var tackvare er som seminariet var möjligt! vi Linde tack vare er bjuda på te och lunch, samt dela ut anteckningsblock, pennor och kondomer i samband med seminariet. Nästa seminarium kommer att hållas redan på lördag. 
 
Vi lovar att uppdatera er så fort vi får möjlighet! Ta hand om er så ses vi i augusti! Tutaonana!
 
 
 
 

1 kommentarer

anders

21 Jul 2014 11:36

Ser ut som en krokodil ligger o lurar vid Kajsas fot (översta bilden)...

Kommentera

Publiceras ej