Nu har vi varit i Kashumbiliro i lite mer än två veckor och tar nu oss en liten semester till Serengeti och Ngorogoro för att åka på Safari. Just nu har vi fått tag i Wifi på ett hotell i Bukoba, annars har vi inte haft någon chans att uppdatera varken blogg eller något annat som är beroende av internet. Ikväll tar vi båten men bananer till Mwanza, som är en liten större stad, där vi spenderar en natt och sen är det SAFAAARIII!!!
 
Så... Nu är det min uppgift att berätta lite om tuppar, höns och familjen vi bor hos. Skulle nog gissa att huset är av något finare standard i Kashumbiliro även om det saknas rinnande vatten och el. Vi bor med pastorn Jonas som under kvällarna är fullt upptagen med fotbolls-vm. Lyssnar han inte på radion sätter han in den bensindrivna generatorn för att kolla på de viktiga matcherna på tv. Igår morse vaknade vi av en stark bensindoftande som fyllde huset. Kvällen innan var det Mexico-Nederländena. Generatorn hade läckt.
Jonas två döttrar bor också i huset, Sima och Dorotea. Jättegulliga tjejer dom lagar mat och städar varje dag. Vi hjälper till med matlagningen över vedspisen så ofta vid kan och får strikta instruktioner av Sima om hur saker och ting ska gå till. De har börjat skratta åt vår swahili eftersom dom tycker att vi har väldigt rolig brytning. Det förklarar lite varför alla andra vi träffar skrattar åt oss när vi hälsar... 
 
Varje dag vaknar vi av tupparna som bor utanför vårt rum. Under en morgon var det extra högt och extra länge, från 6. Efter att vaknat ganska  irriterade gick vi ut och såg att tuppen var instängd ensam av en lite mindre bur precis utanför vårt fönster. Tuppen fortsatte länge länge o vissa av oss kunde inte ens stanna kvar på gården, och gick istället en promenad och  önskade att tuppen inte längre skulle få finnas kvar på jorden. inte för att vi någonsin skulle göra något åt det. Men på kvällen fick vi äta "kuku" och morgonen efter var det någorlunda tyst.
 
Hönsen är annars ganska trevliga och lägger ägg i en av fåtöljerna.
 
Eldflugor har vi också. Även om det bara är några få är det häftigt varje gång de tittar fram.
 
En av kvällarna gick vi en liten bit bort från huset till en klippa med utsikt över victoriasjön och tittade på stjärnorna. Fantastiskt fint! 
 
Så Har vi det! Hoppas ni har det bra och vi hoppas kunna uppdatera er lite oftare. Glad fortsatt sommar!
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Hans Dahlin

02 Jul 2014 22:26

Hej allihop!

Det verkar vara mycket bananer och muffins på tallrikarna och ni verkar anpassat er till the African life. Hakuna matata! Intressant att höra hur det går med bankens mikrolån när ni så småningom börjat arbeta med den biten. Njut av det varma livet i Afrika så länge! Här hemma är det svalt och blåsigt.
Kramar.
H&M

Dzana

05 Aug 2014 12:44

Hur var det med ugali? fick ni äta lite sånt? när man trycker ut ugalin i handen och bildar en sked så att man kan få upp soppa med ugalin utan bestick..?

saknar er!

Kommentera

Publiceras ej