Här kommer vi att uppdatera för den intresserade om allt möjligt vad gäller projektet vi ska genomföra i Kashumbiliro, Tanzania, till sommaren. Namnet på bloggen, pamoja, är swahili och betyder "tillsammans" och vi ska göra vårt bästa för att göra er så delaktiga som möjligt. Vi hoppas att detta blir ett projekt som inte bara berör oss utan även er som läser. Ett första steg i detta får bli att faktiskt förklara vad det är vi ska göra under våra åtta veckor i Afrika.

Det hela startade genom en bekants bekant och ett intresse för utvecklingsfrågor. Vi kom i kontakt med föreningen Kashumbiliros Vänner vilket ledde till en fika som klargjorde att det fanns möjlighet att åka ner till byn och bidra till utveckling och samtidigt använda våra kunskaper från studierna. 

Vårt uppdrag kommer bli att hitta vägar för att utveckla verksamheten med mikrobanken som finns i byn både vad gäller utlånging och lönsamhet. Samtidigt har biblioteket inte blivit den knutpunkt som tanken var att den skulle bli. Vad vi ska göra är därför att titta närmare på dessa verksamheter och i samråd med ansvariga identifiera hur arbetet kan utvecklas och förbättras. Vad vi rent konkret kommer att göra är något som kommer att utformas under projektets gång och som vi såklart kommer att skriva om här. För att förbereda oss på bästa sätt har vi satt oss med rapporter, dokument och personer som har koll på mikrobanker och Tanzania samtidigt som vi gör ett tappert försök att lära oss swahili.

Tydligen kryddas det vardagliga språket i Tanzania med ordspråk och vårt första inlägg får därför avslutas med ett som passar namnet,

Furaha yako ni furaha yangu - din glädje är min glädje

Vi hörs snart igen!

2 kommentarer

Petra

10 Apr 2014 21:53

Lycka till! Så spännande!

Dzana

10 Apr 2014 22:28

Ska bli riktigt kul att följa er på er resa!!!

Kommentera

Publiceras ej